Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Θριάμβευσε στο ντέρμπυ ο ΑΠΟ ΕΛ













Δεν έλειψαν τα... καθιερωμένα επεισόδια
Σπουδαίο πενθήμερο για τους οπαδούς του ΑΠΟ ΕΛ. Μετά την ιστορική πρωτιά στον 7ο όμιλο του Τσάμπιονς Ληγκ, οι «γαλαζοκίτρινοι» της Λευκωσίας θριάμβευσαν στο «αιώνιο» ντέρμπυ με την ( τυπικά γηπεδούχο ) Ομόνοια στο ΓΣΠ. Υποχρέωσαν έτσι τη μεγάλη τους αντίπαλο στην πρώτη φετινή της ήττα και ανέβηκαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Τα επεισόδια δεν έλειψαν και μάλιστα ο πρώην αρχηγός του ΑΠΟΕΛ, Χρήστος Κόντης, τραυματίστηκε στη μέση από φωτοβολίδα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, χωρίς να έχει κάτι σοβαρό. Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για την Ομόνοια. Ο Αβραάμ με εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ στο 9' ενώ ο Σερφά θα μπορούσε πέντε λεπτά αργότερα να κάνει το 2 - 0. Ωστόσο, στο 31' οι ισορροπίες άλλαξαν. Ο Μπουθόν έκανε ένα βίαιο τάκλιν στον Χαραλαμπίδη και είδε δικαιολογημένα δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Ο Σολωμού ισοφάρισε στο 42' με ευθύβολο σουτ και η κατάσταση ξέφυγε. Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ άναψαν καπνογόνα και οι αντίπαλοί τους τούς μιμήθηκαν. Οι φωτοβολίδες άρχισαν να πέφτουν βροχή στον αγωνιστικό χώρο και μία από αυτές χτύπησε τον Χρήστο Κόντη, στον πάγκο του ΑΠΟ ΕΛ, με τον διαιτητή να διακόπτει το ματς για 7 λεπτά.
Ο ΑΠΟΕΛ ήταν καταιγιστικός στο δεύτερο ημίχρονο. Εχασε ευκαιρίες και με δύο προσωπικά γκολ του Σολάρι ( 74' 78' ) πήρε τη νίκη.
Η βαθμολογία στην κορυφή: ΑΠΟ ΕΛ 29 Ομόνοια 28 ΑΕ Λεμεσού 28 Ανόρθωση 25 ΑΕΚ Λάρνακας 23
Αποτελέσματα και σκόρερ της 13ης αγωνιστικής
Σάββατο

ΑΕ Λεμεσού - Εθνικός Αχνας 0 - 0

Αναγέννηση Δερύνειας - ΑΕΚ Λάρνακας 0 - 3

( 32' 78' Πιντάδο 61' Γκαρθία )

Ανόρθωση - Απόλλων Λεμεσού 2 - 0

( 57' Μαρκίνιος 94' Κωνσταντίνου )
Κυριακή

Ομόνοια - ΑΠΟ ΕΛ 1 - 3

( 9' Αβραάμ - 42' Σολωμού 75' 78' Σολάρι )

Αρης Λεμεσού - Νέα Σαλαμίνα

Ερμής Αραδίππου - Ολυμπιακός Λευκωσίας
Δευτέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου